Anze Kopitar'ın uzatma golü, 2. maçta Kings'i Oilers'ı geçti

Bad Chatty

New member
EDMONTON, Kanada —

NHL normal sezonu, her birinin kendi başlangıcı, ortası ve sonu olan 82 hikayeden oluşan bir antoloji gibidir. Ancak play-off'lar bir roman gibidir; her maç bir öncekinin üzerine inşa edilen yeni bir bölümdür.

Ve Kings koçu Jim Hiller, bunu bu şekilde sevdiğini söylüyor, özellikle de Çarşamba günü Anze Kopitar'ın uzatmada 2:07 skorla takımına Edmonton Oilers karşısında 5-4'lük bir galibiyet vermesiyle takımının durumu yeni bir yöne taşımasından sonra, ilk maçları akşamında. Oilers'ın her biri galibiyetle Cuma günü Crypto.com Arena'da 3. maça çıktığı play-off serisi.

“Hepimiz play-off'ları seviyoruz çünkü oyunu oynuyoruz, oyunu gözden geçiriyorsunuz, ayarlamalar yapılıyor ve ilerlemeye devam ediyorsunuz” dedi. “Bir koçun bakış açısına göre hepimiz oyunun bu kısmından keyif alıyoruz, sadece tek bir takıma odaklanabiliyoruz.”

Hiller bu ayarlamaların çoğunu 2. Maçta yaptı, çizgi kombinasyonlarıyla hokkabazlık yaptı, tarafsız bölgeyi cesetlerle doldurdu ve Edmonton'un yıldırım hızındaki forvetlerinin, 1. Maçta üstünlük sağlamak için kullandıkları buz üzerinde tehlikeli hücumlar yapmasını engelledi. Daha sonra bunu yapmak Kopitar'a düştü. Bunun karşılığını, Kings'in sonunda Mikey Anderson'ın tahtalar boyunca sekerek yaptığı kötü pasla başlayan garip bir oyunda gol atmak oldu. Quinton Byfield orta buzun yakınında bir sopayla pakı, Oiler kalecisi Stuart Skinner'ı temiz bir şekilde yenen Kopitar'a yönlendirmeyi başardı.

Takımının ilk iki golüne asist yapan Kopitar, “Biraz tuhaf bir oyundu” dedi. “Sadece oyunu okumaya çalışıyorsunuz ve bazen doğru noktalardasınız, bazen de ciddi şekilde yanlış noktalardasınız. Bu gece birkaç kez doğru yerdeydim. Sanırım işe yaradı.”

Yedi maçın en iyisi serisinin Pazar günü Los Angeles'ta oynanacak 4. maçtan sonra Kanada'ya döneceğini garanti edecek kadar iyi sonuç verdi.

Hiller, “Bizim için bir oyun, onlar için bir oyun” dedi. “Ve şimdi Los Angeles'a gidiyoruz”

Ama kolay olmadı. Oilers hiçbir zaman öne geçmese de, son periyodun büyük bir bölümünde tamamen açık olan bir oyunda, ikinci periyotta Kings'in iki gollü üstünlüğünü ve üçüncü periyodun başlarında tek gol açığını sildiler.

Oyunun galibine yaptığı asistle oyundaki ikinci asistini yapan Byfield, “Bu sizin için sadece hokey play-off oyunu” dedi. “Bunun gibi bir oyunda çok fazla ivme değişimi olur ve önemli olan iniş ve çıkışlarla ne kadar iyi başa çıkabildiğiniz ve bunu ne kadar iyi sürdürebildiğinizdir.”

Bu, Kings ve Oilers'ın Edmonton'daki ilk tur play-off serisinin ilk iki maçını birçok sezonda üçüncü kez paylaşması oluyor. Takımlar Los Angeles'taki sonraki iki maçı da paylaşmaya devam etti, ancak Oilers her iki seferde de Kings'i play-off'lardan eledi.

Hiller'in hikayenin yeniden yazmak istediği kısmı bu.

Kings, 2. maçın başlarında Adrian Kempe'nin Kopitar'ın asistiyle serideki ikinci golüyle kontrolü ele geçirdi ve maçın 3:19'unda 1-0 öne geçti. Altı dakikadan kısa bir süre sonra Krallar, gecede hayatta kalabilecekleri iki penaltıdan ilkini öldürdü; bu da Edmonton'un 1. Maçtaki güç oyununda dörde üç olması nedeniyle aynı derecede önemliydi.

Kempe daha sonra saat 14:57'de yine Kopitar'ın asistiyle farkı ikiye katladı ve savunma oyuncuları Brett Kulak ve Drew Doughty ilk periyodun son üç dakikasında karşılıklı gol attı. Kulak, sol dairenin üst kısmından sert bir tokat atarak Edmonton'u tahtaya çıkardı; Doughty, 29 saniye sonra Kings'in iki gollü liderliğini yeniden sağladı ve pakı sahanın kenarından Skinner'ın bacaklarının arasından geçirdi.

Dylan Holloway'in tarafsız bölgede Kings'in top kaybından faydalanarak saniyenin 7:51'inde sol eliyle yaptığı şutla farkı gole çevirmesiyle verilen aradan sonra ivme büyük ölçüde Edmonton'a doğru kaydı. dönem. Üç dakikadan kısa bir süre sonra, 1. maçta hat-trick yapan Zach Hyman, güç oyununda serideki dördüncü golünü attı ve oyun eşitlikle sonuçlandı.

Kings'in kalecisi Cam Talbot, ikinci periyodun son dakikasında Edmonton'daki güç oyunu sırasında Leon Draisaitl'i büyük bir kurtarışla durumu bu şekilde tutmayı başardı.

Hiller, “Bu göreceğiniz kadar iyi bir kurtarış” dedi. “Muhtemelen sonunda hokey maçında fark yarattı.”

Kopitar ekledi: “Bizi bu işin içinde tuttu.”

Bu, Kevin Fiala'nın sağ kanattan tek seferlik bir roketle Kings'i son periyotta 1:46 öne geçirmesine olanak sağladı. Ama yine de liderlik kısa sürdü; Holloway'in gecenin ikinci golü, son periyodun 3:23'ünde skoru eşitleyerek maçı uzatmaya gönderdi ve Kings'in kaptanının maçın galibi için sahneyi hazırladı. -zamanın Stanley Cup şampiyonu, 36 yaşında, kadrodaki en yaşlı ikinci oyuncu.

Hiller, “Birinin büyük bir gol atması gerekiyor” dedi. “Bu maça açıkça ihtiyacımız vardı. Kopi'nin sonunda bunu başardığını görmek harikaydı.

“Fakat kişisel olarak şunu söyleyebilirim ki, bu kadar çok şey yapmış bir adam için, bir uzatmada maç kazandıran bir gol daha atmak çok özeldi.”

Tamamlanmamış bir play-off hikayesine ilgi çekici bir bölüm oluşturacak gibi görünüyor.